Zdroj: http://www.nihos.sk/cms/index.php?a=183  •  Vydané: 11.6.2013 19:24  •  Autor: patrik

Skialp Malá Fatra - Chata pod Kľačianskou Magurou - 2.-3.2.2013

Množstvo snehu v tejto skialpinistickej sezóne môžme hodnotiť ako celkom dobré, ale koncom januára to stále bolo nedostatočné. V prvý februárový víkend sme už to čakanie nevydržali a cez nástrahy nedostatku snehu, zlej predpovede počasia sme si našli vhodnú zámienku (odvoz Mirkovej sedačky z MT na chatu v Podhoranoch) a vyrazili sme....

V sobotu na obed nás v Martine vítal dážď. Mesto a okolie bolo bez snehu. Ani pri obúvaní lyžiarok v T.Kľačanoch (430m) to nebolo optimistickejšie. Našťastie už kúsok za dedinou bol sneh a my sme mohli veselo stúpať hore na chatu. Miestami sme museli lyže prenášať v rukách, ale množstvo snehu pribúdalo s nadmorskou výškou a pod chatou už bol aj celkom kvalitný.

Atmosféra na každej horskej chate je to, prečo sa oplatí stúpať hore a nezostať v pohodlí domova. Na Chate pod Kľačianskou Magurou (1 115m) to nebolo inak. K dobrej atmosfére patrí dobré pivo a aj v tomto sme boli na chate veľmi spokojní. Neskoršie večer dorazila druhá časť tejto narýchlo dohodnutej "výpravy" a už vôbec nič nebránilo užívať si stretnutie s kamarátmi.

Ráno po nočnom snežení sa nikomu v hmle nechcelo vystúpiť na vrchol Kľačianskej Magury a tak sme sa pomaly vybrali užívať si zjazd do doliny. Sneh v strednej a dolnej časti nebol práve ideálny a tak sme sa niektorí aj viac potrápili.

Všetko dobre dopadlo a vyvenčení s prevetranými hlavami sme sa pobrali domov.

 

Účastníci: Mirko K., Patrik E., Palko K., Štefan B., Juraj V., Peter K.

Foto: Patrik E., Pavol K.   FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU