Zdroj: http://www.nihos.sk/cms/index.php?a=8  •  Vydané: 28.9.2008 9:52  •  Autor: Webmaster

Veľkonočné vrcholy Tatier na skialpoch - 5.-7.4.2007

Pred týždňom sme stáli na vrchole Jahňacieho štítu, snežilo a výhľad vôbec žiadny. O to viac som sa tešil, keď som počúval predpoveď na druhý deň. Malo byť slnečno a teplo. Aj bolo... Všade naokolo, len nie na vrchole Kriváňa, keď sme tam vyšli na našich skialpoch. Tu bola len a len hmla.

Keďže som bol lenivý vybrať si z batoha mačky a cepín, balenie na vrchole bolo dosť rýchle. V hustej hmle bol aj štart rýchlejší, keďže sme pod sebou nič nevideli. Sneh bol akurát, a preto sme si zjazd celkom vychutnávali.

Už na vrchole sme sa tešili na prestávku a leňošenie pod pásmom hmly. Hmla tam síce nebola, ale zato poriadne fúkalo a snežilo. Celkom úsmevné bolo, keď sme sa pri balení do áut na Troch studničkách pozerali na krásne slnkom osvietený vrchol Kriváňa, tak ako ráno pri nástupe.

Na druhý deň bolo horšie počasie v celých Tatrách. Technicky veľmi ľahký výstup na Pátriu bol ťažší pre tvrdý ľad, ktorý poriadne preveroval priľnavosť našich pásov. Našťastie pri zjazde žľabom k vodopádu Skok boli podmienky trochu lepšie a tak sme si to opäť poriadne vychutnali.

Účastníci: Andrej Zaujec, Beata Krasňanská, Patrik Egyud, Katka Egyudová, Juraj Velebír, Adela Galádová, Martina Prieselová, Daniel Priesel

Text: Patrik Egyud
Foto: Andrej Zaujec, Patrik Egyud - FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU